Често задавани въпроси

CAD система Grafis
Плотери и дигитайзери
Графис-България

CAD система Grafis

Каква е историята на системата Grafis?

Grafis е създадена през 1991 от немският професор K. Friedrich, с цел да се използва от малки дизайнерски ателиета и самостоятелно практикуващи дизайнери, което е причината за нейната ниска цена. С развитието си обаче, системата се разраства и включва все повече възможности в резултат на което става подходяща и за големи предприятия от шивашката индустрия. Въпреки това Grafis запазва ниската си цена, което го прави един от най-изгодните продукти на пазара.

Кои/какви са предимствата на CAD системата Grafis?

Системата притежава някой уникални предимства, които я правят много популярна в западно европейските страни и особено в Германия, където се изучава в университетите с професионална насоченост в областта на модата. Тези предимства са:

- Автоматично градиране – автоматично създаване на пълна номерация от всеки модел на базата на изготвен един размер

- Интерактивни конструкции – лесно и бърза напасване елементите на даден модел само с интерактивно разместване на елемента

- Предупреждение за некоректно въведени размери – системата алармира за некоректно въведен размер още в момента на неговото въвеждане, по този начин се спестява ценно време за търсене на несъответствия на по-късен етап

- Обмяна на модели с други CAD системи – системата може да работи с модели разработвани на други системи, както и да експортира файлове към други системи. Това гарантира безпроблемната ви работа с евентуални чуждестранни партньори.

- За повече информация прочетете тук

Има ли CAD системата менюта/документация на български език?

Системата има версия на български език и пълна документация. При закупуването и клиентите получават безплатни учебници на български език.

Може ли системата да работи с файлове изработени в други програми за конструиране и моделиране на облекла?

Grafis дава възможност на собствениците си да работят с файлове разработени на други системи, както и да експортират моделите във файлови формати подходящи за други системи. Това ви позволява да работите със други фирми без да се притеснявате, че файловете ви не са съвместими.

Има ли някакви специфични изисквания към хардуера за работа със системата?

Системата изисква много малко ресурси. Тя работи със стандартен хардуер с който разполагат по-голямата част фирми. За по-подробна информация прочетете тук.

Осъществявате ли поддръжка на системата?

Да. В рамките на гаранционните срокове поддръжката е безплатна, за въпроси по отношение работата с програмата клиентите са консултирани от практикуващ моделиер, а за проблеми с техническата част (администрирането) на системата се грижи IT администратор. При възникнал проблем клиентите могат да се свържат с нас на адрес cad@grafis-bg.com, GSM: 0885448271 или факс (082) 833 286. След изтичане на гаранционният срок безплатната поддръжка по електронна поща остава.

Съществува ли възможност за изпробване на системата преди закупуването и?

Да, предлага се тестова (учебна) версия, която може да бъде изтеглена от уеб сайта. Изтеглете тестовата версия.

Къде/Кои са вашите клиенти?

Фирмата работи с фирми на територията на България. Имаме клиенти в Русе, Видин, Димитровград, Хасково. Сред клиентите ни са фирми от ранга на Аристон С, БТБългария, ЕТ “Нели Тюлекова”, Хастекс ООД, КадСървиз ООД, Стела Белчева, Парушев.

Възможно ли е да се свържем с ваши клиенти за референции?

Мнения на клиенти за продуктите на Графис-България може да намерите на страницата Клиенти/Мнения или като се свържете лично с фирмите работещи с нас.

Има ли възможност за закупуване системата на изплащане?

Да, като максималният период на изплащането е 1 година. Свържете се с нас за повече информация.

Плотери и дигитайзери

Какво е по-различното при предлаганите от вас плотери и дигитайзери?

Предлаганите от фирмата плотери и дигитайзери се характеризират с висока точност на печата, ниска консумация на електрическа енергия, използване на екологични водоразтворими мастила, леснота на сменяне на консумативите, евтини и широко достъпни консумативи и изключително конкурентни цени. За повече информация прочетете детайлните описания.

Какъв е произходът на предлаганите от вас CAM системи?

Прелдаганите системи са с китайски произход, като фирмата-производител е сертифицирана по ISO 2000:9001, а плотерите притежават маркировка CE.

Поддържате ли складови наличности с продуктите и ако не какъв е срока за доставка?

По принцип складови наличности не се поддържат (с някой изключения). Срокът за доставка на плотер/дигитайзер е 35 работни дни от денят на превеждане на договорената част от цената по сметка на фирмата.

Какъв е гаранционния срок на предлаганите системи?

12 месеца. При желание клиента може да удължи гаранционният си срок срещу допълнително заплащане.

Предлагате ли инсталиране, конфигуриране и обучение за работа с машините?

Да, при закупуване на продукт на фирмата, той се инсталира и конфигурира при клиента, както и се извършва обучение за работа с него.

Поддържате ли на склад резервни части и консумативи за техниката, която предлагате?

Не, поради широката достъпност на тези материали. При желание и получаване заявка за такива от клиент, фирмата може да му ги набави. Информация за цени и оферта се получава до 24 часа от заявката.

Предлагате ли отстъпки за предлаганите от вас продукти и при какви условия?

Да. Отстъпки се предлагат за количества, както и за комбинации CAD/CAM системи.

Има ли възможност за закупуване плотери или дигитайзери на изплащане?

Да. Максималният период на изплащането е 1 година.

Извършвате ли транспортни услуги за закупените хардуерни продукти?

Не, транспортирането на стоката от София или Варна до местоположението на клиента се поема от клиента.

Графис-България

Кои са “Графис-България” ЕООД?

Основател на фирмата е инж. Ангел Христов, който е с дългогодишен опит в областта на администриране на различни видове CAD/CAM системи. Разпознавайки в Grafis, едно много добро решение за шивашката индустрия, той решава да стане официален дистрибутор на системата за страната. Поради изискванията на клиентите за комбинации от CAD/CAM системи, той решава да открие качествени CAM системи на изгодни цени, които да предлага на клиентите си. Така фирмата става първа за страната вносителка на плотери и дигитайзери на фирмата Gamma-Tech.

В кои градове на страната фирмата има представителства?

За момента офисите на фирмата се намират на територията на град Русе, но за предлаганата CAD система, фирмата използва представители в София и Варна.

Разполагате ли с възможност за демонстрация на място на предлаганите от вас системи?

Фирмата е договорила с един от клиентите си възможността да демонстрира в неговото предприятие работата на продуктите си. По този начин потенциалните ни клиенти имат възможността да видят продуктите в действие, както и да разберат мнението на наши клиенти за работата с тях.

Какво е времето за реакция при възникване на повреда или други непредвидени обстоятелства спиращи производствения процес на клиенте?

Фирмата реагира в рамките на 24 часа, като в по-сложните ситуации представители на фирмата пристигат на място.

Be Sociable, Share!